You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
IKO-Crelan jeugdproduct Niels Vandeputte tekent eerste profcontract bij hoofdploeg Alpecin-Fenix

Fantastisch nieuws! Niels Vandeputte, die zijn loopbaan begon bij ons satelietteam WAC en zijn opleiding genoot bij IKO-Crelan (voorheen IKO Enertherm-BKCP en IKO-Beobank) heeft bij onze hoofdmacht Alpecin-Fenix een handtekening gezet onder zijn eerste profcontract. Niels begon zijn loopbaan bij WAC, het team waarmee we al sinds 2017 een structurele samenwerking hebben op het vlak van begeleiding en ondersteuning van jeugdrenners. Als tweedejaarsnieuweling maakte hij de overstap naar het toenmalige IKO Enertherm – BKCP, dat daarna uitgegroeid is tot IKO-Beobank en nu IKO-Crelan.

Niels Vandeputte
Niels Vandeputte

Na zijn juniorenperiode bij IKO-Beobank zette Niels als belofte de stap naar onze hoofdmacht Corendon-Circus, ondertussen onder de noemer Alpecin-Fenix. Na drie seizoenen als belofte en enkele stevige prestaties tussen de profs, tekende Niels nu zijn eerste profcontract bij Alpecin-Fenix. Deze zomer zal hij op de weg nog wel rijpen bij het Alpecin-Fenix Development Team. Niels is de eerste renner die het volledige traject van onze opleidingsstructuur (WAC Team – IKO-Crelan – Alpecin Fenix Development Team – Alpecin-Fenix Pro Team) afwerkt en is meteen ook het bewijs dat onze opleidingspiramide zijn vruchten afwerpt.

Ploegmanagers Philip en Christoph Roodhooft: "Dat Niels prof wordt is voor ons geen groot nieuws. In zijn juniorentijd waren we al akkoord met Niels en zijn ouders over een profcontract, maar dan wel op het moment dat hij er klaar voor was. Dat kon tijdens of na zijn periode als belofte zijn. Niels is al sinds 2015 deel van onze familie, startend bij het WAC Team. Hij is de perfecte exponent van onze opleidingspiramide en het resultaat van een kwalitatieve en gestructureerde samenwerking tussen de verschillende divisies."

Niels Vandeputte
Niels Vandeputte

Nog nauw betrokken bij dit hele proces, is onze hoofdpartner IKO. IKO – een internationaal bedrijf gespecialiseerd in dakbedekking, vloeibare waterdichting en isolatiemateriaal - is al sinds 2011 naampartner van onze opleidingsacademie IKO-Crelan maar ondersteunt daarnaast ook WAC Team en is bovendien ook partner van Alpecin-Fenix.

Dirk Theuns, CEO van IKO is dan ook bijzonder opgetogen met dit nieuws. "Wij zijn met IKO bijzonder trots op ons aandeel in dit verhaal. Niels is het perfecte voorbeeld hoe je van jeugdrenner naar profrenner kan evolueren binnen onze eigen rangen. We zijn trots dat we als partner van WAC, IKO-Crelan en Alpecin-Fenix bij elke stap die Niels gezet heeft, nauw betrokken zijn. We geloven dan ook dat Niels de juiste sfeer en mentaliteit heeft meegekregen."

"Dit vormt ook de rode draad doorheen onze sponsorstrategie. We scouten talent en investeren bewust in een kwalitatieve jeugdopleiding om ze uiteindelijk aan de grote poort af te zetten. Als dat dan ook nog eens kan bij de hoofdmacht Alpecin-Fenix – waar we ook al jarenlang partner zijn – maakt ons dat alleen nog trotser. Dit is andermaal een voorbeeld dat de jarenlange investeringen geleverd door IKO en het team, zijn doel niet heeft gemist."

Beelden: T-FOTO/Start-Box & Photopress.be